Om Aprila Bank

Aprila Bank ble startet av en gjeng gründere som hadde sett seg lei på den dårlige behandlingen små og mellomstore bedrifter får i banken. Vi var lei av at det skal ta 2 uker å opprette en bedriftskonto, 3 uker å få svar på en søknad om driftskreditt, og at banken krever pant i privatbolig for selv et lite bedriftslån. Hvorfor skal det være slik? Hvorfor får man digitale og raske banktjenester som privatperson, men ikke som bedrift?

Du får en papirbunke som skal stemples og signeres og sendes tilbake i posten, og tinglysningspapirer og endeløse gebyrer og det tar mye tid. Hvorfor møter banken oss med to så forskjellige ansikter? Årsaken er selvfølgelig at de gjennom mange år har prioritert privatmarkedet, og så har de latt humla suse for bedriftsmarkedet.

Papirbunken og de endeløse kravene og gebyrene har ikke endret seg på titalls år. Og samtidig er små og mellomstore bedrifter (SMB) selve ryggraden i samfunnet og økonomien. Det er her nye arbeidsplasser skapes, det er her det er innovasjon og økonomisk vekst som gir skatteinntekter som vi er avhengige av for å kunne fortsette å finansiere velferdssamfunnet vårt. Det er også lett å glemme at alle store bedrifter har vært små en gang. Hva gjør vi om de små bedriftene velger å ikke ansette flere eller investere i nytt utstyr fordi banken krever at man risikerer hus og hjem?

Vi gjør noe som er fullstendig åpenbart men som likevel ikke finnes – vi bygger en digital, moderne og effektiv bank for SMB finansiering. Du blir kunde på sekunder, ikke uker, vår automatiserte kredittscoring skal gi bedre treffsikkerhet på kreditt, og vi skal aldri be om pant i din bolig for å finansiere din bedrift. Det burde ikke vært lov, egentlig.

«Vi bygger en digital bank sten for sten.»

Vårt første produkt er fakturasalg i partneres forretningssystemer, som betyr at du som bedrift kan få finansiering inne i regnskapssystemet der du har oversikt. Du behøver ikke skrive ut regnskap og annen dokumentasjon og gå med lua i hånda til banken. Banken har kommet til deg.

Vi har tatt et uvanlig valg ved å ikke tilby banktjenester på vår egen nettside; vi skal tilby enkle løsninger i systemer som bedrifter allerede bruker.

Så vidt vi vet er vi den første banken i verden som gjør dette. Det virker åpenbart, og vi tror det vil bli en selvfølge i fremtiden, men vi er først. Hvorfor? SMB har ikke vært prioritert av banker på titalls år. Det har ikke blitt investert i moderne teknologi, før nå. Våre ideer kommer til å bli kopiert og de etablerte bankene kommer til å si høyt at SMB nå er deres hovedsatsning, men det vil ta tid å snu så mange års manglende prioritering av SMB.

Vi håper du liker det vi gjør. Og vi håper vi møtes digitalt snart.

Per Christian Goller

Per Christian Goller
pcg@aprila.no

Våre partnere

For å skape nye og bedre bankopplevelser til bedrifter tilbyr Aprila finansiering via partnere. På denne måten får bedrifter tilgang til bank uten å gå til banken. Våre partnere opptrer som finansagenter.

Tripletex AS

Org. nummer: 914286018
tripletex.no
Tel: 22 83 60 00
e-post: support@tripletex.no

Uni Micro AS

Lanseringsdato kommer - tentativt september

Xledger AS

Lanseringsdato kommer - tentativt september

Visma eAccounting

Lanseringsdato kommer - tentativt november/desember

Bli partner med Aprila

Aprila er 100% fokusert på å hjelpe bedrifter med finansiering. Vi er åpne for å finne nye distribusjonskanaler og tilnærmer oss open banking ved utforsking av nye forretningsmodeller sammen med partnere.

Vi ønsker å skape den beste kundeopplevelsen. Vår moderne og skalerbare teknologiske plattform muliggjør integrasjon av bankfinansiering i partneres forretningssystemer.

Vi er fleksible for å imøtekomme nye behov og preferanser, som sikrer at du som partner får den beste støtten. Sammen skal vi tilføre merverdi til kunden. Samtidig tilbyr vi standardiserte produkter og APIer du kan koble rett inn i egen løsning og tilby dine kunder. Aprila er relevant for mer enn regnskapssystemer.

Dersom du leverer et forretningssystem der integrasjon av finansielle tjenester kan skape merverdi for dine kunder, så er vi interessert å starte en dialog. Sammen kan vi åpne nye markeder og muligheter for alle parter.