Søk nå

Kassekreditt - hvor mye koster det egentlig?

Utvalget av bedriftsbanker er stort og forskjellen mellom dem kan være avgjørende for deg og din bedrift. Enten du trenger bedriftslån eller kassekreditt, er det viktig å sette seg inn i de totale kostnadene som følger med å ta opp et lån.

Kassekreditt: Når lønner det seg å velge Aprila Bank?

Når små og mellomstore bedrifter (SMB) ønsker et bedriftslån eller en kassekreditt, står de ofte overfor valget mellom tradisjonelle banker og mer moderne løsninger som våre. Vi ønsker å gjøre deg oppmerksom på noen av disse forskjellene, slik at du kan ta en informert beslutning. Banker har ulike prisstrukturer som kan føre til høyere kostnader, selv om det i utgangspunktet kan virke som et bedre alternativ.


Hva er forskjellen mellom kassekreditt og bedriftslån?


Vi oppfordrer deg til å nøye vurdere kostnadene forbundet med å ta opp et lån før du bestemmer hvilken bank som best passer dine behov.

Hva koster en kassekreditt egentlig?

Næringskausjon og andre sikkerhetsformer

Renter er ikke det eneste du betaler når du får tilgang på finansiering fra banken. Tradisjonelle banker oppfordrer bedrifter med å stille sikkerhet som pant i varelager, kundefordringer, fast eiendom, kausjon m.m. I tillegg kommer et tinglysingsgebyr per sikkerhetsform du velger, til ca 1.000 kr stykk. Vi derimot benytter næringskausjon for å sikre kassekreditten, som er en rask, kostnadsfri og papirløs metode for å skaffe garanti for et lån.

Månedsgebyr og etableringsgebyr

Andre banker har som oftest etableringsgebyr som kan påvirke dine totale kostnader, spesielt hvis du ønsker et kortsiktig lån på kun noen få måneder. Vi har ingen etableringsgebyr, men heller et månedsgebyr som varierer fra 199-999 kr, avhengig av størrelsen på rammen.

Rammeprovisjon

Den siste kostnadsposten som er viktig å huske på er rammeprovisjon. Dette er en avgift enkelte banker krever når man har kassekreditt. Dette er en prosentsats av total ramme på kassekreditten du må betale i kvartalsvis for maksbeløpet du kan låne.

Under finner du et eksempel på hva det ville kostet deg å ha en kassekreditt på 200.000 kr i Aprila Bank sammenlignet med gjennomsnittlig kostnad i andre banker. Den nominelle årsrenten og kostnadene er kun et estimat og vil variere fra bank til bank.

Aprila Bank

vs

Andre Banker

Ramme

200.000 kr

200.000 kr

Nominell årsrente

16,65%

14,50%

Mnd gebyr

249 kr

0 kr

Etableringsgebyr

0

6.000 kr

Rammeprovisjon per år

0

2%

Tinglysingsgebyr sikkerhet 3 stk

0

3.000 kr

Kostnad 1 år

36.288 kr

42.000 kr

Oppsummering

Til tross for en høyere nominell rente hos Aprila Bank, blir de totale kostnadene lavere på grunn av fraværet av etableringsgebyr, provisjon, tinglysingsgebyr og den enkle strukturen på gebyrene. Dette gjør oss til et mer kostnadseffektivt alternativ på kort sikt.

Vi har gjort det enkelt for deg som ønsker å låne penger. Det tar deg 1 minutt å søke om kassekreditt og motta et uforpliktende tilbud, uten krav til pant eller bindingstid. Denne raske og ukompliserte prosessen gjør det enklere for bedrifter å få tilgang til nødvendig kapital uten å gå gjennom en omfattende søknadsprosess.

Søk og se hva du kan få eller kontakt oss på hei@aprila.no hvis du har flere spørsmål.

window.hsConversationsSettings = { loadImmediately: true, // Allows you to manually load the widget using .load() }; function openChat() { //window.HubSpotConversations.widget.load({ widgetOpen: true }); window.HubSpotConversations.widget.load(); window.HubSpotConversations.widget.open(); } function closeChat() { }