Søk nå

Aprila Bank intervjuet politikere under Arendalsuka 2024

Vi dro til Arendalsuka 2024 for å høre hva politikere tenker om situasjonen for små og mellomstore bedrifter i Norge i dag.

Norge går så det suser, sier regjeringen. Aldri har det gått bedre.

Samtidig ser at vi små og mellomstore bedrifter i Norge er i resesjon med et fall i omsetning fra Q1 2023 til Q1 2024 på 13% justert for inflasjon!

Dette er bedrifter som skaper aktivitet og arbeidsplasser i hele landet. De opplever økte kostnader ved lav kronekurs, høy inflasjon, økte energikostnader, høye renter og store skatte- og avgiftsøkninger på toppen av at mange allerede sliter.

Regjeringen (Ap, Sp) med støtte av SV og LO insisterer på at Norge går så det suser. Det som går så det suser er staten (pga oljeinntekter og skatteøkninger), store industribedrifter som eksporterer pga lav kronekurs, og oljenæringene.

Så – hvem bryr seg om de 99% av norske bedrifter som er små og mellomstore? Og som ikke eksporterer olje? Vi som for egen regning og risiko skaper aktivitet og arbeidsplasser i hele landet?

Vi dro til Arendalsuka 2024 for å intervjue politikere og stilte alle det samme spørsmålet:

«Regjeringen sier det går så det suser men vi ser at norske SMB har et omsetningsfall på (inflasjonsjustert) 13% siste år. På toppen av at alle kostnader øker, har disse bedriftene blitt påført store skatte- og avgiftsøkninger. Hva tenker dere om det, og hva vil dere si til dem?»

Vi legger ut intervjuene fortløpende på TikTok & Instagram. Følg med for å se hva disse politikerne svarer:

  • Eigil Knutsen, Arbeiderpartiet, Stortinget, Finanskomiteen

  • Mahmoud Farahmand, Høyre, Stortinget, Finanskomiteen

  • Alfred Bjørlo, Venstre, Stortinget, Næringskomiteen

  • Ingrid Liland, nestleder MDG

  • Mimir Kristjansson, Rødt, Stortinget

  • Simen Velle, leder FpU

  • Kari Bjørnsen, Høyre

  • Anders Borg, tidligere finansminister Sverige

Vi vet alt om hvordan det er å drive en mindre bedrift i Norge, for vi er en liten bedrift selv. Vi fortsetter arbeidet for at vi skal bli hørt.

window.hsConversationsSettings = { loadImmediately: true, // Allows you to manually load the widget using .load() }; function openChat() { //window.HubSpotConversations.widget.load({ widgetOpen: true }); window.HubSpotConversations.widget.load(); window.HubSpotConversations.widget.open(); } function closeChat() { }