Da sier vi alt dette | aprila pod

Det er få begrep som forteller mindre enn trebokstavsforkortelsen SMB. Derfor benytter vi mye tid sammen med hovedpersoner som har erfaring med å gründe, lede og jobbe i små bedrifter. Noen samtaler ender opp som podcast. Her får vi høre historier med alt fra inspirasjon til ektefølt smerte og nyttig læring. Historier som vi mener fortjener oppmerksomhet og tror kan bidra positivt til utvikling av enkeltpersoner og bedrifter. Slike historier og erfaringer får lav oppmerksomhet i et kjendispreget mediebilde. "Da sier vi alt dette" serverer smakebiter fra det varierte norske næringsliv.

Abonner på iTunes

Ep. #8 Eva Strøm Jørgensen

"Lekenhet i jobbsammenheng er en viktig verdi"

Eva, grunder og daglig leder i Nova Boligstyling og interiørdesign, møtte mange skeptikere i oppstartsfasen. Dette stoppet henne ikke: - Dette fikser jeg! Innstillingen til Eva er å brette opp ermene og bare gjøre det hvis det er noe hun har lyst på. Men oppstartsfasen hadde sine utfordringer, og uten hjelp fra sin mann ville ikke dette gått bra. I dag har hun byttet ut mannen med Aprila Fakturasalg for å hjelpe henne med likviditeten.

Ep. #7 Camilla Tepfers

"I et winner-takes-all marked er det bedre å være liten enn mellomstor"

Ved å balansere analytiske og kreative ferdigheter har Camilla i to tiår jobbet metodisk og entusiastisk med fremtidsstudier. Med det formål å hjelpe beslutningstakere med å ta valg i dag som gir positiv effekt i fremtiden. Det er jo der vi skal leve resten av våre liv. Rådgivningsselskapet inFuture, som hun var med å etablere for ti år siden, debuterte i markedet med å møte en finanskrise. Men motstand gjør deg sterkere. Den skjerper deg!

Ep. #6 Steve Mellbye-Stølen

"Å være innovativ er det motsatte av beste praksis"

Spiff-gründeren Steve er både engasjert og dedikert. Ønsket om å forme og skape har ført til perioder med tannbørste i skuffen og arbeidspulten som alkove. Det dreier seg om personlighet. Prioriteringskriterie nummer 1 er hans livsprosjekt - barna. Han har derfor gått fra startupliv til etablert virksomhet (Tomra), og med det redusert indre stress. Rosinen i podpølsa denne gang er Steve sin helsesjekk for familier.

Ep. #5 Sigrun Syverud

"En startup må holde fast på bildet av visjonen og hva den skal bli"

Sigrun - fra Hellerud i Oslo - husker stresset: Hva skal jeg ha på meg i dag? Nå gjør hun noe med problemet. Og mer til. Fjong makser skalaen på mange av de heteste trendene i business; Bærekraft, crowdfunding, kvinnelige rollemodeller, plattform, abonnement og streaming er alle faktorer som skal få klær ut av ditt skap og bidra til andres personlige velvære. Det er simpelthen umulig å ikke heie på Fjong.

Ep. #4 Karianne Sæther

"Det beste med å være gründer er å skape - ikke bare vesker - men en business"

Karianne - i tenåringsbedriften MOO - heier på motstanden. Det kommer godt med når likviditet treffer en i fleisen den første måneden. Hun forteller om gledesfølelsen av å finne trygghet i det hun holder på med, og tror utenlandsopphold i ungdomsårene har bidratt positivt til denne. Hennes livsmotto er ”Keep moving”, og det er en viktig påminnelse til oss alle.

Ep. #3 Anders Drage

"Den emosjonelle touchen er viktig i produktdesign, ellers skiller du deg ikke fra konkurrentene"

Anders er fra Stadlandet. Da lærer en å klare seg selv. Visstnok. Han er utdannet designer og er en habil hobbytrommis. Dragen (hvem sier vel nei til et slikt kallenavn?) leder enmannsbedriften Sidekick med stødig hånd, og har designet Aprilas logo. Han er også en av gründerne i Off Market - en plattform som formidler eksklusive eiendommer.

Ep. #2 Joanna Sjönvall

"Jeg synes alle skal ut på reise, oppleve verden og skaffe seg nye inntrykk"

Joanna sier hun er en kreativ fotograf med øye for lys. Hun er selvsagt mye mer enn det. Noe alle som jobber med Bonobos Production får erfare. I denne episoden får vi en smakebit av hennes engasjement, som bærer frem kloke refleksjoner og friske meninger. Joanna har vært innom ulike drømmer, utdanninger og yrker - og denne globetrotteren har levd, som seg hør og bør, som partysvenske her i Kongens by. Men nå er sirkelen sluttet.

Ep. #1 Torkjell Winje

"Det å gründe dreier seg om å få brukt deg selv, noe som bor i deg"

Torkjell er utdannet psykolog og arbeider i dag som konsulent i Lent. Han er også en vellykket gründer, og var blant annet først ute med å importere espressomaskiner til Norge. Nå fraktes økologisk kaffe med seilskute fra Sør-Amerika. Enhver samtale med Torkjell er som å åpne en skattekiste. Denne gang får vi temaer som mestring og indre motivasjon, gründerrollens behov for litt nevrotisisme, veien til lykke og hjernens iboende superkrefter.