Slik holder din bedrift hjulene i gang

Lavere rente i april og mai

Nyhetsbildet domineres fullstendig av coronaviruset og våre forsøk på å hindre utbredelse av pandemien. Staten tilbyr en rekke krisepakker for bedrifter i alle størrelser, men for mange mindre selskaper har det allerede vært inntektsstopp for lenge.

Corona rammer små og mellomstore bedrifter i kanskje enda større grad enn store konsern. Det er ikke lenger snakk om å delta på dugnad, men om å overleve. Driver du en liten bedrift som har holdt hodet over vannet frem til pandemien rammet oss?

Er du kvalifisert til å få del av en krisepakke, men trenger hjelp til å gjøre ventetiden til lån og kompensasjon er tilgjengelig mindre smertefull? Vi tilbyr kassekreditt frem til dere er over kneika – med lavere rente ut april.

Aprilas bidrag – kutter rentene på kassekreditt

Det er viktig at myndigheter, næringsliv og privatpersoner bidrar til å hjelpe småbedrifter gjennom denne kritiske perioden. Alle må bidra og være generøse der de kan, og forsøke å fortsette driften.

Vi setter derfor ned renten i april!

For å hjelpe småbedrifter på kort sikt har vi besluttet å sette ned renten på vår kassekreditt til 0,49% i april og mai. Dette gjelder selvsagt for både nye og eksisterende kunder.


Hva betyr lavere rente for din bedrift?

Normalt er kostnaden 3 725 kroner i måneden for et lån på kr. 250 000. Lavere rente betyr lavere kassekredittkostnad. Nå vil det samme lånet kun koste deg 2 450 kroner i april og mai! Hos oss er det heller ikke noen faste kostnader eller skjulte gebyrer. Du betaler kun for bruken.

La oss si at du har behov for lånet i tre måneder for å holde driften i gang – betale lønninger, husleie og andre faste kostnader. Det kan nå gjøres for en totalpris på kr. 8 675, noe som kan vise seg å være en god investering for å komme seg gjennom denne krisen.


Bli med i #holderhjuleneigang-bevegelsen!

Paradoksalt nok er vi nå tjent med å omfavne den samme strategien som koronaviruset; å sette i gang noe som kan spre seg raskt - og til mange. Dere har alle sett de bratte kurvene.

Vi har latt oss inspirere av disse, og har en drøm om å bidra til en kurve som forteller at vi mennesker også kan sette noe i bevegelse. Vi starter derfor #holderhjuleneigang for små bedrifter – der vi deler tips, og inviterer alle til å bli med å skape en bevegelse.

Er du med?

Foto: Annie Spratt (Unsplash)
Foto: Annie Spratt (Unsplash)

Dette kan din bedrift gjøre

  • Ta ekstra vare på dine ansatte – Ikke la deg rive med av panikk. Vær rolig og forståelsesfull overfor ansatte som må sjonglere hjemmekontor med fulltids familieliv og hjemmeskole, uten noen særlig mulighet for avløsning.
  • Pass på kundene – Hold dem oppdatert om hvorvidt driften fortsetter som vanlig eller ikke, vær fleksibel med avtaler – selv om de ble underskrevet for lenge siden og strengt talt er juridisk bindende, ta kontakt og spør hvordan det går med kunden.
  • Utsett forfallsdatoer – Dersom du kan utsette forfallsdatoen for kunder som lider økonomisk på grunn av korona, så gjør det.
  • Start langsiktige prosjekter – Dette er tiden for å starte prosjektet du egentlig har tenkt ligger litt frem i tid. Du vet tiden er inne for å tenke nytt. Så dersom inntektsmuligheter på kort sikt er redusert må du tenke "What's next?"
  • Selge kurs på nett – istedenfor prosjekter. Dersom du selger konsulenttjenester og jobber ute hos kunder på prosjekt, kan du flytte mer av virksomheten over på nett. For eksempel ved å tilby kurs.
  • Utvide kompetansen – Teamet ditt kan endelig sette seg ned med online kurs som kan heve kompetansen og gi et enda bedre utgangspunkt når dere er tilbake for fullt igjen
  • Del kunnskap gratis – Tenk etter om noen nå vil ha ekstra stor nytte av din kunnskap. Kanskje du allerede har lagt om til en mer digital forretningsmodell. Mange tørster nå etter å lære av dine erfaringer!
  • Hvis du jobber med digital markedsføring kan du hjelpe små bedrifter – som en elektriker eller rørlegger - med å få en tilstedeværelse på nett og kunne nå både eksisterende og nye kunder
  • Advokatfirmaet Selmer AS opprettet for eksempel Koronahjelp med gratis, juridisk lovgivning til SMB-bedrifter som sliter grunnet koronaviruset.

Del hva din bedrift har gjort for andre. Fortell om det i sosiale medier, og bruk emblemet nedenfor.


Last ned emblem

Last ned #holderhjuleneigang-emblemet for å vise ditt engasjement og bruk facebook-rammen på ditt profilbilde:

Lær mer om hva dette betyr for din bedrift: Les intervju med daglig leder i Aprila Bank, Halvor Sannes Lande