Veksten er tilbake i grunnfjellet til norsk næringsliv etter coronanedturen!

Banksjefens oppdatering fra andre kvartal

I juni hadde den gjennomsnittlige Aprilakunde en snittomsetning på 596.000 kroner. Dette er en oppgang på nesten 30% siden april, og 7% høyere enn disse bedriftene hadde i juni i fjor. Dette er første gang siden nedstengningen i mars at bedriftene har klart å overgå fjorårets omsetningstall. Samtidig har bedriftene holdt god kontroll på kostnadene, med et gjennomsnittlig driftsresultat på 163.000 kroner i juni, som er mer enn 40% bedre enn fjorårets juniresultat.

 

Takk for innsatsen!

Det er nå over 2.000 norske bedrifter som enten har fakturasalg eller kassekreditt fra Aprila. Disse bedriftene har samme geografi- og bransjefordeling som bedrifter i Norge for øvrig. Vi kan dermed si med stor sikkerhet at dette er representativt for norske SMBer generelt. Jeg vil derfor gratulere alle norske SMBer med den innsatsen dere har gjort gjennom coronakrisen for å holde liv i bedriften med kreative tilpasninger av forretningsmodellen og smart kostnadskontroll; nå får dere betalt. Resultatet er at bedriftene deres er bedre rustet enn noensinne, og dere gir samtidig et uvurderlig bidrag til sysselsetting og verdiskaping for Norge. Tusen takk!

 

Spart 265 års venting i 2. kvartal

Fra Aprilas side har dette også vært et godt kvartal. Vi forhåndsbetalte 4.613 fakturaer i 2. kvartal, og sparte dermed norske bedrifter 265 års venting på å betalt fra sine bedriftskunder. Til sammen har vi hittil spart norsk næringsliv 657.144 dagers venting på å få betalt. I 2. kvartal lanserte vi også fakturasalg for alle bedrifter som bruker Fiken, med overveldende positiv mottagelse fra disse bedriftene.

 

Forsikring mot uforutsette hendelser

Aprila Kassekreditt er også i ferd med å bli et populært produkt blant norske SMBer. I dette kvartalet innvilget vi kassekreditter på mellom 50.000 og 1 million kroner til ytterligere 261 norske bedrifter. Ved utgangen av 2. kvartal hadde 475 bedrifter kassekredittkonto i Aprila. Jeg tror den viktigste grunnen til at dette er blitt et så populært, er at det ikke koster noe som helst å få tilgang til en kassekreditt, det er ingen faste avgifter. Bedriften betaler kun renter på det den faktisk bruker. Betaler man raskt tilbake, blir kostnadene også svært lave. Dette er en gratis og nyttig forsikring mot uforutsette likviditetsproblemer, som stadig flere innser verdien av.

 

Nye løsninger på vei

Vi jobber hardt både med å gjøre det stadig lettere for norske bedrifter å drive butikk. Den neste forbedringen som kommer er at det snart er mulig å få forhåndsbetaling for fakturaer til privatpersoner, og at det snart også vil være mulig å bruke kassekreditten til å gjøre innkjøp, f.eks. reiser, overtidsmat eller varer og tjenester til bedriften.

Jeg tror inneværende kvartal kommer til å bli det beste noensinne, både for norske bedrifter og for Aprila. La oss stå på alle sammen for å bidra til verdiskaping og arbeidsplasser i Norge!

Klikk her for tilgang til Aprilas finansielle rapport for 2. kvartal.